Karin Hellquist

  

Dansen har funnits i mitt liv sedan 2 års ålder och när jag var 16 år kom jag in på Jennie Widegrens utbildning och satsade fullt ut. 

Jag gick ut 2013 och har sedan dess dansat vidare och fått chansen att jobba i många roliga sammanhang. Allt från "Danskampen - Bosse och Julia" på Gröna Lund, Brynolf&Ljungs "Hokus Pokus Motherf*kers" till musikalen "Flashdance das Musical" på turné i Tyskland. 

Jag är medlem i dansgruppen The Sugar Collective som jobbat och tränat ihop sedan 2013. Vi tävlade i Talang 2017, tog oss hela vägen till final och sedan dess gjort allt från Melodifestivalen och Diabetesgalan till events, modevisningar och musikvideos tillsammans. 

Min undervisning har sin grund i jazz/jazzteknik med influenser av jazzfunk och kommersiellt. Jag tycker att linjer är det finaste som finns och det är en av anledningarna till att jag fastnat för Poledance. Linjerna i kombination med styrkan och smidigheten gör det till en elegant och utmanande stil. På mina poledanceklasser värmer vi upp med inspiration av dansteknik och klasserna blandar trick, styrka och flexibilitetsträning. Som den jazzdansare jag är i grunden ingår varje termin en koreografi som drar oss åt det lyriska hållet. 

Hoppas att vi ses på klass, du är mer än välkommen!