Emma Rudja

Här kommer Emmas memoarer i kortform, med Emmas egna ord (det är en kul tjej som du förstår :)).

Jag föddes 1994. Danskarriären startade i ungåldern hemma i flickrummet på Seskarö (Haparanda kommun). Jag började som självlärd dansare, men jag sökte alltid nya utmaningar och ville alltid lära mig mer. Med min kämparanda och passion för dansen, drev jag tillsammans med några vänner en dansförening i Haparanda. Där undervisade jag och skapade ett flertal föreställningar. 

2013 tog dansäventyret mig vidare ner till Stockholm och 2014 började jag på Balettakademiens yrkesförberedande streetlinje. Linjen inriktar sig främst på street men innehåller även en hel del jazz, modert och balett.

Efter året i Stockholm fortsatte äventyret ut till skogarna i Sköldinge och nu studerar jag på den internationella danslinjen "Five styles" på Åsa folkhögskola. Året på Åsa innebär ett år av fördjupning i stilarna popping, locking, house, hip hop och breaking. 

Jag har en bred kunskap inom mitt område och den kunskapen vill jag dela med mig av. Förutom det vill jag såklart att du ska få svettas och ha riktigt kul!

Vi ses på klass! :)