Specialgrupper

Hej!

Du är 10 år eller äldre och och vill satsa rejält på din dans. Kanske ser du det som ett framtida yrke. 

I våra specialgrupper får du den bästa förberedelsen inför det. Du får också testa hur det känns att dansa många gånger i veckan. Specialgrupperna dansar mellan 3-4 gånger i veckan, beroende på vilken av våra specialgrupper du hamnar i. 

För att börja i en specialgrupp gör du en audition, oftast på försommaren. Audition är som en vanlig klass, en i jazz och en i street. Den enda skillnaden är att det sitter några fler lärare och tittar på. Det är vår Jury.

Juryn bestämmer sedan var du får plats. Tyvärr är det så att det ofta är ganska många som söker och det inte alltid finns plats för alla. Det varierar lite från år till år, ibland är det många som inte får plats, ibland är det färre. Ibland kan det också bero på att du har dansat för kort tid eller för få ämnen. 

Om du är intresserad av att söka till specialgrupp, prata med din lärare eller med oss i receptionen. Vi kan hjälpa dig till rätta. Det är också så, att du som vill söka specialgrupp får förtur till vissa kurser som ofta blir snabbt fulltecknade. 

Det kan vara en god ide att förbereda sig med att dansa flera gånger i veckan, dels för att du lär dig fler ämnen, men också för att du får känna på hur det kännsatt dansa så mycket. Men det är inget vi kräver, absolut inte. 

 

Hur funkar en specialgrupp?

I en specialgrupp går du med samma kompisar alla klasser. Du dansar minst tre gånger i veckan. Du undervisas av de bästa lärarna. Du får också en mentor som du träffar och har utvecklingssamtal med varje termin. Din mentor och du pratar om hur det går och hur det känns. Ni pratar också om vad du behöver tänka på och jobba lite mer med.

Specialgrupperna är vår stomme under vårshowerna, de är med vid alla shower, vilket såklart är jätteroligt, men det krävs att man planerar in skola och annat så att man orkar med. 

Men...har du dansintresset så är det här du vill vara. Massor av dans, massor av kompisar och jätte, jättekul!

Följande datum har vi audition 2022

30 eller 31 maj kl 16.30-18.30 För dig född 2012/2011/2010

30 eller 31 maj kl 19.00-21.00 För dig född 2009/2008

1 juni kl 19.00- 21.00 För dig född 2007 eller äldre

Anmälan görs via mejl till sway@sway.se. Vi behöver namn, födelseår, mobilnummer samt vilken dag och tid du önskar. 

Audition kostar 250 kr