Förberedande

 

Hej!

Du är antagligen mellan 15 och 23 år och vill satsa rejält på din dans. Kanske ser du det som ett framtida yrke. 

I vår förberedandegrupp blir du förberedd inför just det, ett kommande yrke. Du får testa hur det känns att dansa många gånger i veckan. Förberedande dansar mellan 5-6 gånger i veckan, en del dansar ännu mer.

För att börja i förberedande gör du en audition, oftast på försommaren. Audition är som en vanlig klass, en i jazz och en i street. Den enda skillnaden är att det sitter några fler lärare och tittar på. Det är vår Jury.

Tyvärr är det så att det ofta är ganska många som söker och det inte alltid finns plats för alla. Det varierar lite från år till år, ibland är det många som inte får plats, ibland är det färre. Oftast beror det dock på att du har dansat för kort tid eller för få ämnen. 

Om du är intresserad av att söka till förberedande, prata med din lärare eller med oss i receptionen. Vi kan hjälpa dig till rätta. Det är också så, att du som vill söka förberedande får förtur till vissa kurser som ofta blir snabbt fulltecknade. 

Det kan vara en god ide att förbereda sig med att dansa många gånger i veckan, dels för att du lär dig fler ämnen, men också för att du får känna på hur det känns att dansa så mycket. 

Du kan när som helst skriva ett mejl eller säga till i receptionen att du vill bli kontaktad när nästa audition ska gå av stapeln. Vi är noga med att lägga ut det på vår hemsida och facebook. Alla lärare säger också till under klass så att ingen missar ett tillfälle att söka. 

 

Hur funkar förberedande?

I förberedande går du med samma kompisar alla klasser. Du dansar mins 5  gånger i veckan, jazz, street, modernt och balett. Det ingår även en fysklass i veckan. Fysklassen är jätteviktig då den bygger upp dig på ett sådant vis att du minimerar risken för skador. Du undervisas av de bästa lärarna. Du får också en mentor som du träffar och har utvecklingssamtal med varje termin. Din mentor och du pratar om hur det går och hur det känns. Ni pratar också om vad du behöver tänka på och jobba lite mer med.

Förberedande är vår stomme under vårshowerna, de är med vid alla shower, vilket såklart är jätteroligt, men det krävs att man planerar in skola, jobb och annat så att man orkar med. 

Men...har du dansintresset så är det här du vill vara. Massor av dans, massor av kompisar och jätte, jättekul!