Info ang Covid-19

2021-12-02

Våra härliga julavslutningar pågår för fullt. Så härligt att få ha lite publik som applåderar och hejar på. Det vi vill att du ska tänka på när du kommer hit som publik är följande:

1. Två personer (oavsett ålder) per elev är välkomna hit som publik.

2. Du tar INTE av dig skorna i entren. Du går in i salen med skor och ytterkläder. 

3. Efter klassen är klar ber vi dig att inte dröja dig kvar, utan lämna Sway så snart som möjligt.

4. Om någon i familjen är konstaterad med Covid-19 stannar även du hemma

5. Är du nyanländ från resan från södra afrika ber vi dig att stanna hemma

6. Vi önskar att all vår publik är fullständigt vaccinerade

Hittills har allt fungerat perfekt, ingen trängsel och härlig stämning. 

Varmt välkommen!

2021-11-18

Idag kom FHM med nya restriktioner ang offentliga tillställningar. Just nu verkar det som att vår verksamhet inte kommer att bli påverkad av dessa nya restriktioner.

Vi har inte tagit bort några rutiner under hösten, vi har fortsatt att göra allt vi kan för att minska trängsel, och kommer fortsätta med det tills man kan vara säker på att pandemin är över. 

Det som skulle kunna bli påverkat är våra julavslutningar. Men, som det ser ut nu, kommer det inte vara några problem då vi redan nu har begränsat antalet publik till två per elev.

Även om de nya restriktionerna inte påverkar oss, så hoppas vi att alla som kommer hit för att titta på en avslutning är vaccinerade.

2021-09-29

Nu släpps restriktionerna. Äntligen kommer vi att kunna ha julavslutningar med jublande publik! För att inte tala om hur taggade vi är på vårshowen!

Trots att allt lättar nu kommer vi att fortsätta be er föräldrar lämna och hämta nere i lobbyn. Vill du följa med ditt barn upp så går det såklart bra. 

Vi vill också minimera risken för allehanda andra förkylningar som kanske ser sin chans att blomma ut nu, så håll gärna lite extra avstånd och tvätta gärna händerna en extra gång. Eller använd handsprit som fortsättningsvis kommer att finnas utställd på många platser på Sway.

Slutligen vill vi önska er alla superduper varmt välkomna hit!

 

2021-08-30

Snart börjar höstterminen. Vi har längtat efter att få sätta igång igen! 

Vissa restriktioner har lättat, andra är fortfarande kvar. Vi följer regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer, så till hösten gäller följande:

*Byt om hemma och anländ med redan fyllt vattenflaska

*Kom till din klass i sista minuten, lämna Sway direkt efter.

*Använd hellre handsprit än att tvätta händerna, då det kan uppstå "tvättköer" Handsprit finns utsällt på många platser både inne i salarna och ute på Sway 

*De barn som kan gå upp till Sway själva gör det.

*Känner du att ditt barn behöver hjälp går det såklart bra att EN förälder följer med upp. Syskonen får helst vänta kvar nere i lobbyn.

*Alla skor och ytterkläder tas av och på INNE i danssalen. Vi vill inte ha trängsel i entrén.

Alla dörrar är öppna när du kommer till Sway, från det att du kliver in i Täby Centrum tills att du är inne i din danssal. Allt för att skapa ett så bra flöde som möjligt.  

Vi har haft ett fantastiskt fint samarbete med alla elever, tränanade och föräldrar under hela denna pandemiperiod. Det vill vi passa på att tacka för! Tillsammans har vi gjort detta möjligt :)

Tills sist vill vi önska dig varmt välkommen till Sway. Du är efterlängtad!

 

2021-06-06

Hoppas att ni alla har en härlig somrig nationaldag. 

Som det ser ut nu kommer restriktionen 1 pers/10 kvm lyftas den 15:e juli. Det är såklart väldigt positivt. Det innebär att vi kan återgå till ordinarie antal per kurs. Ni som har gått på Sway tidigare vet att vi alltid har sett till att det finns gott om plats i våra kurser. Ser fram emot att träffa er allihop i höst.

2021-02-08

Idag sätter vi äntligen igång! Vi har saknat er som tusan. Förra vecka kom FHM med besked att de vill att alla som är födda 2002 eller senare skall återgå till sina både inom- och utomhus aktiviteter. De påverkar inte hur vi måste förhålla oss till pandemilagen, 10 kvm/pers. Du kommer alltså ha väldigt gått om plats!

Många har inte kunnat få en plats i vår, men du som har lyckat få en plats.. Grattis och varmt välkommen! 

2021-01-12

Vi jobbar just nu med att säkra upp att 10 kvm:s regeln fungerar här på Sway. Har vi en sal som är 150 kvm kan vi ha 15 personer inne i salen. Begränsningen gäller alltså per sal, inte hela vår totalyta. 

Eftersom vi redan under hösten drog ner på antalet elever per klass, kommer många klasser att kunna starta som planerat. En del klasser är vi tvugna att dela på. All info kring detta kommer i början av nästa vecka. 

Vi har varit i kontakt med länsstyrelsen, som är tillsynsmyndighet. Deras jurister har kommit fram till att alla dansskolor går under pandemilagen. Vi har kurser som allmänheten kan anmäla sig till. Vi är ingen högskola eller universitet alltså. Allas vår hälsa är viktigast, detta gäller på Sway tillsvidare

https://www.lansstyrelsen.se/download/18.60f68c2017684324024e779/1610463553392/Informationsblad-covid-19-lag-sport.pdf

2021-01-09

Hej!

Som ni alla vet kom regeringen med nya riktlinjer som börjar gälla den 10:e jan. Vårterminen på Sway startar vecka 4 så vi har relativt gott om tid att organisera oss.  När vi vet exakt vad som gäller får ni alla ett mejl med den information ni behöver inför vårterminen.

Vi har alltid, och kommer även fortsättningsvis, vara mycket noga med att följa de regler som gäller för att minska smittspridning. Vi har ingen ambition att köra en hel termin digitalt. Den digitala lösningen är, om vi behöver använda den, tillfällig. Vår ambition är att allt går att lösa på något vis, det har vi gjort hittills med er goda hjälp och förståelse.

Som sagt… När vi vet exakt vad som gäller för just din kurs kommer du att få ett mejl av oss. Det kan dock dröja någon eller några veckor innan vi har samlat all info och gjort de förändringar som krävs. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Nedan kan du läsa om de åtgärder vi redan har tagit.

__________________________________________________

2021-01-06

Vi önskar alla nya och gamla elever välkomna till Sway.

Som ni alla vet lever vi i en konstig tid där riktlinjer och rekommendationer kring hur vi umgås kan förändras från dag till dag. Vi på Sway tar dessa rekommendationer på största allvar och förändrar verksamheten på det sätt som krävs.

Vare sig du är ny eller gammal elev hos oss, läs igenom detta noga. Är du förälder till ett barn som går hos oss, kom ihåg att informera ditt barn om vad som gäller.

För att undvika trängsel:

  1. Samtliga deltagare på Sway tar av sig skor och ytterkläder på angiven plats INNE i danssalen. Skor och ytterkläder tas sedan på inne i danssalen innan man lämnar Sway. Detta minimerar trängsel vid in och ut passage från Sway.

  2. Vi uppmanar ALLA att byta om hemma. Vi har stängt större delen av vårt omklädningsrum.

  3. Kom till din lektion i sista stund. Du som följer med ditt barn till Sway. Om det är möjligt, vänta nere i lobbyn, eller sitt kvar i bilen. Täby Centrum har till och med varmgarage!

  4. Vi har, där det behövs, lagt in mer tid mellan kurserna. På så vis hinner en grupp iväg innan den andra börjar.

  5. Från det att du kliver in i Täby Centrum tills att du är inne i danssalen behöver du inte öppna en enda dörr. Alla dörrar är öppna, vilket bidrar till ett bra flöde och därmed minskad trängsel.

  6. Vi har dragit ner på antalet elever per klass. Beroende på vilken sal du dansar i är elevantalet mellan ca 10-20 elever. Det är mycket strängare än de flesta.

Under lektionerna

  1. Inne i danssalen finns markeringar på golvet, dessa markeringar är på två meters avstånd både framåt, bakåt och åt sidan. Vi använder markeringarna så mycket vi kan för att hålla avstånd mellan elever. (Dock omöjligt med de allra yngsta eleverna).

  2. Alla moment där elever vanligtvis gör övningar två och två är borttagna.

  3. Vi har dragit in höghastighetsfiber så att vi, om det behövs, kan streama samtliga klasser. Du som är kund hos oss ska vara säker på att du får de lektioner du har betalt för. I vanliga fall får du, om du missar någon lektion, ta igen den missade lektionen på annan lektion. Detta är ingen bra lösning just nu då det ökar trängsel. Mer information kring detta kommer, om det blir aktuellt.

Allmänt

Vi planerar att starta vårterminen vecka 4. Vårterminen består av 12 veckor, med upphåll för lov och röda dagar. Skulle det visa sig, ur smittskyddssynpunkt, att vi måste skjuta på terminsstart gör vi såklart det. Vi har gott om tid att slutföra terminen ändå. Detta meddelas, i så fall, både här och via mejl. Ang vårshowen vet vi ingenting just nu, det får visa sig.

Med detta sagt önskar vi dig varmt välkommen till Sway. Vi förbereder en riktigt rolig vårtermin, med mycket glädje och massor av härlig dans! Vi ser fram emot att träffa dig!

Anmälan och avanmälan

För att anmäla

Gå in på danskurser eller träningskurser. Leta upp den eller de kurser du är intresserad av, klicka på länken anmäl. Väl där, skriver du in de uppgifter vi behöver för att kunna anmäla dig. 

Inom några dagar får du en kursbekräftelse via mejl. Ha gärna lite koll på din skräppost då det ibland händer att våra mejl hamnar där.

Om det inte finns någon "anmälan knapp" är kursen för tillfället fullbokad. Välj då en annan kurs eller kika in igen om någon vecka. Det kan bli platser lediga, en del avanmäler sig och en del byter kurs.

Du kan också välja att skicka oss ett mejl med namn och önskemål om att få stå på kö till en viss kurs, då hör vi av oss så fort det blir någon plats ledig.

Alla nya elever har en provgång på sig, det gäller alla oavsett ålder och kurs. Din faktura kanske förfaller den 25 augusti men kursen startar inte förrän den 10:e september. Du kan betala din faktura på förfallodagen, sedan testa din kurs, skulle kursen inte motsvara dina förväntningar får du ALLA dina pengar tillbaka. Vart enda öre! Det enda du beöver göra är att mejla oss och säga att du inte önskar fortsätta. Mejla till sway@sway.se

 

För avanmälan

Om du tråkigt nog måste avanmäla gör det så snart som möjligt då vi oftast har kö till flertalet kurser.  Om du inte har avanmält dig innan andra lektionen anser vi dig som bokat och anmälan är bindande. Skulle du bli långvarit sjuk eller dra på dig någon skada som gör att du inte kan fullfölja terminen kan du få resterande belopp tillbaka mot uppvisande av läkarintyg. 

 

Hoppas att vi ses snart!

Showfilmen

Hej!

Vi håller som bäst på att avsluta alla filmningar, vi har ca en vecka kvar. När detta är klart skall allt klippas och redigeras och läggas ihop till fem härliga shower. Allt detta tar ytterligare några veckor. 

Så..

Första juli beräknar vi vara klara för att skicka ut filmerna. Hur du kommer åt filmerna, vilket streamingtjänst vi kommer att använda, har vi ännu inte bestämt oss för. Men du kommer att kunna ladda ner filmen på din egen dator, så mycket vet vi :)

All info om hur och när du laddar ner din film kommer per mejl någon vecka innan det är dags.

Vi hörs!

 

Audition spec och fb-grupp

 

2021

Måndag:                      7 juni           kl 16.30-18.30 Född 09

                                                   

 

Tisdag:                         8 juni          kl 16.30-18.30 Född 09

                                                      kl 19.30-21.30 Född 08

 

Onsdag:                       9 juni          kl 16.30-18.30 Född 07

                                                     kl 19.30-21.30 Född 06 och äldre

                            

Plats: Dansskolan Sway

Pris: 350 kr

Sista anmälningsdag: 25:e maj till sway@sway.se. Skriv elevens namn och året hon/han är född samt vilken dag/tid ni vill anmäla er till.

OBS! Vi kommer att begränsa antalet sökande per tillfälle, så vänta inte för länge med din anmälan

Hur funkar audition?

Audition är som en vanlig klass, en i jazz och en i street. Den enda skillnaden är att det sitter några lärare och tittar på. Det är vår Jury. Du behöver alltså inte förbereda något solo eller så.

Juryn bestämmer sedan var du får plats. Tyvärr kan vi inte erbjuda plats till alla som söker. Det varierar lite hur många vi kan ta in från år till år. Ibland är det många som får plats ibland färre. Vi i juryn diskuterar varje sökande noggrant.

Vad ska jag ha med mig?

Vanliga danskkläder och vattenflaska. VIKTIGT! Kom ombytt, inga ombyten sker i vårt omklädningsrum

Varmt välkommen!