Jaakko Kulmala

Jaakko är utbildad vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm samt vid Peridance Capezio Center i New York. Jaakko har sina rötter från Mattoxtekniken men är också certificerad intruktör i Simonsontekniken. 

Jaakko har varit medlem i flertalet danskompanier så som tex Pori Dance Company, Tromäki Dance Company och Off/Balance Dance Company, samt jobbat med den Sverigefinska teater UUsi Teatteri/Nya teatern i Stockholm. Han har även medverkat som dansare i olika konstprojekt, modeshower och installationer. Dessutom föreläser han jazzdansens historia vid Danshöhskolan och Balettakademien i Stockholm.

Så här säger Jaakko själv om sin undervisning:

"På mina klasser lär du dig att uttrycka dig genom jazzdansens musikalitet, känslor och formspråk. Vi börjar där du befinner dig idag och jag guidar dig vidare genom att utmana dig med teknik och uttryck. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att du ska se dina möjligheter och för att du ska nå det mål som just du har satt för dig själv. 

Jag älskar olika jazzhopp och piruetter, vilket ofta syns i min stil och teknik. Jag strävar efter att mina jazzklasser ska vara roliga och fysiskt utmanande. 

Kom och visa din passion, nu kör vi!"